Perfect Chemistry

Perfect Chemistry av Simone Elkeles.

 

Boken handler om tenåringene Brittany Ellis og Alex Fuentes sine forskjellige liv.

Brittany er en hvit jente som bor på nordsiden av byen. Hun har rike foreldre og bor i et stort hus. Moren forventer at hun skal være perfekt. Brittany prøver å leve opp til forventningene til moren, men finner ut at dette er veldig vanskelig. Hun er redd for å være seg selv.

Alex er meksikansk og bor på den fattige siden av byen, sørsiden. Han bor i et lite hus med moren hans og hans to små søsken. Han er medlem i en gjeng. Han blir sett på som en «Bad Boy». Han har mange rykter på seg, som at han har vært i fengsel og at han tar dop.

 

Brittany og Alex blir satt sammen i kjemi klassen som partnere. Dette blir ikke noen av dem glad for. Brittany er redd for Alex, han skremmer henne. Alex er frekk i klassen, Brittany er redd for at han skal ødelegge karakteren hun må få for å komme inn på den skolen hun vil inn på. Alex er smart, men han viser det ikke.

De blir nødt til å jobbe sammen om prosjektet. De begynner å finne ut mer om hverandre. Alex går med på et veddemål om å ha sex med Brittany før Thanksgiving. Brittany blir mer og mer betatt av Alex, når hun blir bedre kjent med han. Alex faller for Brittany og blir med på ting han ellers ikke ville ha gjort. Ingen liker at de er sammen, Colin er sjalu, vennene til Brittany mener at Alex er en person man skal holde seg unna. Vennene til Alex mener Brittany ikke er noe bra for han.

Brittany får oppleve hvordan Alex lever, hvordan det er på den fattige siden av byen. Alex får se en ikke så perfekt Brittany og får vite nye ting om hun som veldig få vet om.

 

 

 Min mening om boken:

Det er masse som skjer, noe som gjør boken kjekk å lese. Boken er spennende og bra skrevet, man lever seg lett inn i fortellingen. Det er både morsomme og triste ting. Vi får vite masse om personene, hva de tenker og føler. Jeg likte ikke så godt slutten på denne boken.

Det står en del spanske ord som jeg ikke forstår og det trekker en del ned. Jeg syns forfatteren burde ha skrevet ordene på engelsk helt nederst på siden eller bakerst i boken, så vi som ikke kan spansk kan forstå hva det er som blir sagt.

Dette er virkelig en bok jeg kommer til å lese flere ganger. Jeg mener denne boken kommer til å passe alle jenter. Det er en veldig rørende og fin historie.

 

Denne boken gir jeg terningkast 5

 

Om du er interresert i denne boken kan du kjøpe den her:

Biit/Amazon har dem boken på engelsk til 48 kroner.

Cdon har dem boken til 130 kroner, oversatt til norskCdon har også den engelske boken til 69 kroner.

Prisene kan ha endret seg etter at jeg skrev dem ned her.

 

 

Image and video hosting by TinyPic

Har du lest  denne boken?

Image and video hosting by TinyPic

 

Image and video hosting by TinyPic

 

12 kommentarer

Lotta Salbuvik

12.03.2014 kl.18:51

Den må jeg lese!

Saragu // kommenterer tilbake

12.03.2014 kl.19:22

Liker ikke å lese hehe
Må leses!

Keths!

14.03.2014 kl.12:29

Den hørtes kjekk ut! Er veldig gøy å lese bøker :D

Sidra, kommenterer tilbake

14.03.2014 kl.18:48

NEI! :)

Oda-Renate

15.03.2014 kl.10:15

Er dessverre ikke så glad i å lese bøker.. haha! Ha en fin dag videre :)
den skulle jeg kanskje prøvd :-)

Line Cecilie Larsen

15.03.2014 kl.16:02

bra anbefaling :)

Sidra, kommenterer tilbake

15.03.2014 kl.17:03

Kan dere legge igjen en omtale på boka som heter GONE - FORSVUNNET av Michael Grant?

morsmiddag

15.03.2014 kl.17:30

Takk for tipset, det virker som en bok som er lettlest og gøy :-)

RisRosOgKlaging

15.03.2014 kl.17:33

sidra: Vi har så mange bøker vi skal lese og skrive omtaler om, så dette må nok vente. Men du finner nok helt sikkert noen omtaler om denne boken på internett.

Latte&Lullabies

15.03.2014 kl.22:41

Høres ut som en kjempegod bok ;) Tusen takk for kommentaren på bloggen min søta ;)


Visst du har en omtale du har lyst at vi skal legge ut, eller bare har lyst å sende oss en e-post, kan du gjøre det på: risrosogklaging@hotmail.com

Det hadde vært hyggelig med en kommentar

, Bergen

På denne bloggen kommer Alona og Yara til å skrive om bøker som har blitt lest, filmer som har blitt sett, produkter som har blitt testet ut, produkter som vi bruker til vanlig, produkter vi vil teste ut, nettsider vi handler på, nettsider vi har erfaringer med og en hel del annet!

Kategorier

Arkiv

hits