Bøker

Bokomtale: Sleigh Bells in the Snow av Sarah Morgan


SONY DSC

 

Dette var en helt fantastisk bok! Jeg koste meg utrolig mye helt fra begynnelsen og helt til slutten av boken, det var rett og slett trist å være ferdig med denne boken. Jeg gleder meg til å lese noe annet fra Sarah Morgan i håp om at det kan være like bra, eller i nærheten av like bra.

Boken var utrolig flott skrevet, jeg kom fort inn i handlingen og kunne kjenne meg igjen med følelsene til Kayla. Historien virket veldig ekte og det var lett å bli revet med i historien. Boken var full av følelser, den var trist, den var morsom og den var utrolig kjekk og underholdende og at det handler om snø og jul er et STORT pluss for meg som er utrolig glad i snø og jul!

 

Kayla er en jobboholiker og er kommet langt i yrket sitt, selv for sin unge alder. Hun er ikke noe glad i julen og juletiden og gleder seg svært mye til alt er over og dagene kan gå tilbake til normalt. 
Jackson har problemer med Snow Crystal skianlegg, det går ikke rette veien og dem taper penger og om ikke lenge må dem legge ned om ikke noe endres på og dem går i overskudd igjen. Jackson har funnet Kayla som han syns virker svært dyktig og vil ha hun til å jobbe med å få reklamert Snow Crystal skianlegg til verden.
Kayla syns det hørtes ut som en god idé å dra bort fra julen og være i en liten hytte alene og jobbe, for jobb er det hun kan best. Men ting blir ikke helt som hun har planlagt, familien til Jackson er vanskelig å ha med å gjøre, spesielt bestefaren til Jackson, han vil ikke endre på noe. Kayla tar på seg jobben med å finne ut hva hun kan gjøre for å redde Snow Crystal skianlegg.

 

Helt klart terningkast 6!

 

Noen sitater fra boken:

She was running away, but you couldn't run from something that was inside you.

 

"I may not believe in Santa, but I believe in safe sex."

 

"I'll do whatever it takes to have you in my life."

 

 

Image and video hosting by TinyPic

Syns du boken hørtes koselig ut?

Image and video hosting by TinyPic

 

Image and video hosting by TinyPic

 

Bokomtale: Faking It av Cora Carmack



Dette er andre boken jeg leser av Cora Carmack, jeg leste først Losing It, og jeg likte den veldig godt så jeg var spent på om denne boken var like god. Men det stemte ikke helt for denne boken var så mye bedre etter min mening, den var rørende, morsom, spennende og veldig realistisk og kjekk! Den falt veldig i smak hos meg og jeg følte jeg koste meg med denne boken fra første stund til helt på slutten, jeg ble faktisk litt trist da jeg var ferdig med den for jeg ville ikke at den skulle ta slutt.

 

Cade prøver å komme seg over forelskelsen sin på hans bestevenn Bliss, som ikke har sånne følelser for han. Han sliter på skolen og har ikke fått noen teater/skuespill jobber sånn som han håpet på. Mackenzie (Max) dukker opp i livet til Cade på et bra tidspunkt, plutselig har han blitt med på å late som han er kjæresten hennes for foreldrene hennes. Max greier ikke å være seg selv foran foreldrene, hun farger håret sitt til en naturlig hårfarge og dekker til tatoveringene sine, hun vet at foreldrene vil overdrive og ikke like det. Hun vil ikke introdusere dem til hennes egentlige kjæreste, Mace, for hun vet at dem ikke vil like han.
Cade tror det bare kommer til å være en engangs greie og han tror det vil hjelpe på å bli kvitt følelsene han har for Bliss, men foreldrene til Max liker han så godt at dem inviterer han over på thanksgiving feiring. Han får endelig bruke skuespill egenskapene sine, og det viser seg at han er svært god og gir et veldig godt inntrykk på foreldrene til Max. Det ene fører til det andre, og dem begge føler seg svært tiltrukket av hverandre, men Max syns Cade er alt for perfekt og føler seg ikke god nok for han og føler bare hun kommer til å ødelegge alt.

 

Jeg gir denne boken terningkast 6 for jeg elsket virkelig denne boken!

 

Sitater fra boken:

I wasn't used to that kind of affection. I shied away from it in every other part of my life, but coming from him I soaked it up like rain on arid ground.

 

He was so smug with his assessment of me that I was surprised he didn't suffocate under all that arrogance.

 

Image and video hosting by TinyPic

Leser du en kjekk bok for tiden?

Image and video hosting by TinyPic

 

Image and video hosting by TinyPic

 

Julebøker vi ønsker å lese i år

Vi tenkte det ville være kjekt å skrive ned de julebøkene vi ønsker å få lest i år.

Vi begge elsker julen og juletiden, så vi har en del julebøker vi ønsker å få lest i år også. Vi syns der er skikkelig kos med en god bok spesielt en koselig julebok.

 

The Gift of Christmas av Debbie Macomber

Wrapped Up in You av Carole Matthews

The Chocolate Lovers' Christmas av Carole Matthews

Sleigh Bells in the Snow av Sarah Morgan



The Night Before Christmas av Scarlett Bailey

Deck the Halls av Mary og Carol Higgins Clark

Skipping Christmas av John Grisham

The Christmas Secret av Donna VanLiere




A Christmas Spark av Ciara Knight 

Christmas at Lilac Cottage av Holly Martin

The Nine Lives of Christmas av Sheila Roberts

The Snow Globe av Sheila Roberts

 

Image and video hosting by TinyPic

Liker du å lese julebøker?

Har du noen favoritter du liker å kose deg med i juletiden? 

Image and video hosting by TinyPic

 

Image and video hosting by TinyPic

 

Bokomtale: Finding It A Novel av Cora Carmack



Jeg likte virkelig godt denne boken, den var morsom, søt, koselig, emosjonell og alt en god bok skal være!

Uheldigvis var det en del alkohol i historien, noe jeg syns var litt dumt, men det passet med historien i boken og ble mindre av det litt lengre uti boken, så det var greit.

Boken handler om Kelsey sin historie, hun er nettopp ferdig med skolen og bestemmer seg for at de beste årene hennes ikke er ferdig helt enda. Hun reiser rundt i Europa, uten ansvar, uten foreldre og med et kredittkort uten begrensing. Hun forteller seg selv at hun storkoser seg, men egentlig rømmer hun fra følelser hun ikke vil føle på, det blir mye festing, alt for mye alkohol og mye sex med fremmede gutter for å slippe å føle på de følelsene.

Mye endrer seg da hun møter Jackson Hunt. Han greier å overbevise henne med å bli med han på et eventyr og oppleve nye ting og ikke gjøre det hun ellers gjør.

 

Jeg gir boken terningkast 6 og vil anbefale den på det sterkeste til tenåringer og unge voksne. 

 

Image and video hosting by TinyPic

Har du lest en veldig bra bok i det siste?

Image and video hosting by TinyPic

 

Image and video hosting by TinyPic

 

Bokomtale: Losing It av Cora Carmack



 

Kelsey drar med seg Bliss ut på en bar for å bli kvitt jomfrudommen til Bliss. 
Bliss har aldri følt den store interessen for gutter eller sex, men nå vil hun ikke være 22 år og jomfru lengre. Hun møter en flott mann i baren og finner tonen med han, dette er begynnelsen på et komplisert forhold, spesielt dagen etterpå da hun oppdager at denne mannen kommer til å være læreren hennes fremover.

 

Jeg syns det var en spennende, morsom og kjekk bok, den gikk fort å lese, og jeg hadde det veldig gøy. Boken er til å anbefale til ungdommer og unge voksne.

Jeg gir denne boken terningkast 5

 

Sitat fra boken:

Kelsey said, "Honey, right now you look like someone's adorable little sister. No guy wants to screw his little sister, And if he does, you don't want to be near him."

 

Image and video hosting by TinyPic

Har du hørt om denne boken?

Image and video hosting by TinyPic

 

Image and video hosting by TinyPic

 

 

Bokomtale: Impossible av Nancy Werlin



Jeg likte veldig godt denne boken, faktisk helt fra begynnelsen av, så det var veldig kjekt! Det var en litt annerledes bok en det jeg pleier å lese, så det var faktisk veldig kjekt. Jeg var så heldig og fikk denne boken av søsteren min i pakkekalenderen vi hadde desember 2015, det er jeg veldig glad for, for jeg syns boken var veldig kjekk.

 

Boken handler om Lucy som er sytten år gammel og finner ut at det kanskje er en forbannelse som ligger over slekten hennes, hver jente i familien blir gravid når de er sytten år og blir "gal" etter fødselen, alle får jentebarn. Nå er det Lucy sin tur, hun vet ikke hva hun skal syns om denne oppdagelsen, hun greier ikke helt å tro på det, men bestemmer seg for å prøve å oppheve forbannelsen med å gjøre de tre oppgavene før barnet kommer. Det som er annerledes med Lucy er at hun har venner og fosterforeldre på sin side som har bestemt seg for å støtte hun, selv om det høres helt tullete ut med at det er en forbannelse i slekten hennes.

 

Jeg gir denne boken terningkast 5.

 

To sitater fra boken:

"And Lucy? It is absolutely okay with me if you need to keep some secrets. I've been thinking about this and decided that a best friend is someone who, when they don't understand, they still understand."

 

"There's something else you need to know. I'm not just your friend. I am completely in love with you."

 

Image and video hosting by TinyPic

Tror du dette hadde vært en bok for deg?

Image and video hosting by TinyPic

 

Image and video hosting by TinyPic

 

 

Bøker jeg ønsker å få lest i år - Yara

Jeg og Alona syns ikke noe om å sette oss nyttårsforsetter som vi sikkert uansett ikke hadde gjennomført så vi fant ut at vi heller kunne sette oss noen mål for det nye året. Og det første vi gjorde var å skrive ned en liten liste med bøker vi ønsket å få lest i 2016.

Så her er min liste, den virker litt liten men de to første bøkene er ganske tykke med små bokstaver og for meg tar det lang tid å lese sånne bøker. Jeg kommer helt sikkert til å lese andre bøker også, spesielt julebøker når den tid nærmer seg, men jeg ønsket å skrive ned noen bøker som jeg faktisk får lest i 2016.

 



Bilde 1: Wizard's first rule og Stone of Tears skrevet av Terry Goodkind

Bilde 2: Hanging on to Max skrevet av Margaret Bechard. The Siren skrevet av Tiffany Reisz. Truth skrevet av Peter Temple.

Bilde 3: Wife for Hire skrevet av Janet Evanovich. The Heist skrevet av Janet Evanovich og Lee Goldberg

Bilde 4: One moment, one morning og The Two Week Wait skrevet av Sarah Rayner

 



Bilde 1: Renere liv skrevet av Tina Holt og Birgitte Magnussen og bok nummer 2 : The Complete Aromatherapy and Essential Oils Handbook for Everyday Wellness skrevet av Nerys Purchon og Lora Cantele

Bilde 2: Pust for livet skrevet av Marianne Magelssen

Bilde 3: Tims tragedie skrevet av Elizabeth LaBan

 

 

Image and video hosting by TinyPic

Har du planer om å lese mange bøker i år?

Image and video hosting by TinyPic

 

Image and video hosting by TinyPic

 

Planleggingsbok

Dette var den fineste boken jeg kunne finne da jeg tidligere i år var ute på butikker på jakt etter en planleggingsbok. Jeg falt for den med en gang, den er i en litt gammel slitt stil som jeg liker veldig godt. Og så har den en nydelig brun/rød farge med gullkant, hva er det å ikke like?

Jeg har ikke hatt en planleggingsbok før, men jeg tenkte det kunne være til hjelp for å holde orden på ting og for å huske ting. Jeg er veldig fornøyd med boken, jeg kjøpte den på Norli, jeg betalte vel ganske mye for denne boken, tror det var 200 kroner om jeg ikke husker feil. Jeg syns det er svært mye for en bok, men jeg syns den var så fin og bare måtte ha den.



Jeg stemplet på bildet av lyktestolpen for å pynte boken opp litt.

 

 



 

Image and video hosting by TinyPic

Har du en planleggingsbok?

Image and video hosting by TinyPic

 

Image and video hosting by TinyPic

 

Bøker jeg ønsker å lese i år - Alona

Det var meningen at jeg skulle ha fått publisert dette blogginnlegget i begynnelsen av året, men bedre sent enn aldri, kanskje?

Jeg har store planer om å få lest mer i år, jeg har veldig mange bøker jeg ønsker å få lest. Så jeg har satt opp en liste over de bøkene jeg ønsker å få lest, jeg ønsker så klart å lese noen julebøker før jul, men dem har jeg ikke satt opp på listen, får ta det når den tiden kommer.

Bildene ble dessverre ikke så bra som jeg hadde håper på, jeg fikk ikke kameraet mitt til å fokusere, så det ble noen uklare bilder, uheldigvis.

Bilde 1: bok 1: Burned  skrevet av P.C. Cast og Kristin Cast,

bok 2: Tempted skrevet av P.C. Cast og Kristin Cast.

Bilde 2: bok 1: The Kalish Method - Healing the Body, Mapping the Mind skrevet av Dr. Daniel Kalish.

Bilde 3: bok 1:  Awakened skrevet av P.C. Cast og Kristin Cast, 

bok 2: Destined skrevet av P.C. Cast og Kristin Cast.

Bilde 4: bok 1: Hidden skrevet av P.C. Cast og Kristin Cast,

bok 2: The Fledgling Handbook 101 skrevet av P.C. Cast og Kristin Cast.


 

Bilde 1: bok 1: City of Bones skrevet av Cassandra Clare,

bok 2: Finding It skrevet av Cora Carmack.

Bilde 2: bok 1: Gone, Gone, Gone skrevet av Hannah Moskowitz,

bok 2: A Certain Age skrevet av Rebbecca Ray.

Bilde 3: bok 1: What Alice Forgot skrevet av Liane Moriarty,

bok 2: How to Save a Life skrevet av Sara Zarr.

Bilde 4: bok 1: Impossible skrevet av Nancy Werlin,

bok 2: Lifted skrevet av Wendy Toliver.

 

Image and video hosting by TinyPic

Har du lest noen av disse bøkene?

Er det noen av disse bøkene du kunne tenke deg en bokomtale av?

Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic

 

The Boy Who Sneaks In My Bedroom Window

The Boy Who Sneaks In My Bedroom Window av Kirsty Moseley

 

Boken handler om Amber og hennes to år eldre bror. Dem har en voldelig pappa og en mamma som ikke helt vet hva hun skal gjøre. Jake beskytter Amber så godt han kan og han har alltid vært overbeskyttende når det gjelder hans lillesøster. 

En dag ser nabogutten at Amber gråter på rommet hennes, han sniker seg inn vinduet og trøster hun. Han heter Liam og er Jake sin bestevenn. Liam og Amber kommer ikke så godt overens, men om kvelden så er Liam der for hun. Liam har alltid vært forelsker i Amber, men han har ikke fått lov av Jake å si noe eller gjøre noe. Så han har holdt seg unna på dagtid, men omtrent hver natt sover dem sammen. Han beskytter Amber mot marerittene hun har av faren sin. Dette har pågått i 8 år og nesten ingen vet om det. Jake og Liam klarer til slutt å få kastet ut faren deres og få et bedre liv.

En dag er Liam ekstra snill mot Amber, han er det til og med på dagtid, etter en stund finner hun ut at han har alltid vært forelsket i hun og det tar ikke lang tid før hun får samme følelser for han.

 

 

Jeg holder meg unna kjærlighets historier rett og slett for at jeg syns ikke dem er så kjekke. Har aldri vært spesielt glad i sånt, ikke en gang på film. Men denne boken er så mye mer, klart det er mye kjærlighet mellom Amber og Liam, men det er også så mye mer. Amber og hennes oppvekst gjør boken utrolig sterk. Vi får et skikkelig godt innblikk i hvordan det skader å ha en voldelig oppvekst og hvor mye det faktisk sitter i en person. Det er også en del humor som jeg liker godt. Alle bøker blir bedre om dem er morsomme!

Denne boken har vikrelig vært bra fra begynnelse til slutt. Jeg lurte litt i begynnelsen på hva som egentlig skulle skje og hva boken kom til å handle om, for først så virket det som det samme om igjen og om igjen, men etterhvert så var det mye som skjedde og så mye forskjellig som du egentlig aldri ville ha gjettet. Det likte jeg godt!

 

Jeg gir denne boken terningkast 6!

 

Du får kjøpt boken her, boken er på enkelsk og koster 94 kr

eller du kan kjøpe boken brukt her, boken er på engelsk og koster rundt 60 kr

 

Image and video hosting by TinyPic

Tror du dette hadde vært en bok for deg?

Image and video hosting by TinyPic

 

Image and video hosting by TinyPic

 


 

Christmas According to Humphrey

Christmas According to Humphrey skrevet av Betty G. Birney

 

Boken handler om den koselige og smarte hamsteren Humphrey som er klasserom 26 sitt kjæledyr. Vi får være med Humphrey ut på et spennende juleeventyr. Klassen skal ha en julefremføring for familie og venner før juleferien, dem kaller det Winter Wonderland, dem skal danse og synge. Musikklæreren Miss Lark er ikke noe glad i dyr og er redd for Humphrey, hun prøver å holde seg så lang unna som mulig mens hun lærer barna å synge og sette sammen et opplegg. Humphrey lurer fælt på hvem han skal være hos i juleferien og hvem han skal feire jul med, han gleder seg til å feire julen. 

 

Dette var en veldig koselig og søt barnebok. Boken var lett å lese og å forstå, det var kjekt at boken ble fortalt fra Humphrey sin synsvinkel. En flott bok å lese nærme jul, koselig og god julefortelling.

Jeg tror denne boken passer veldig bra til alle barn, jeg er usikker på om den finnes på norsk, men jeg tror den kan være grei å lese for barn som har lært seg å lese på engelsk eller holder på å lære det.

 

Vær OBS på at boken Winter According to Humphrey er den samme boken som Christmas According to Humphrey.

 

Jeg gir denne boken terningkast 5

 

Du kan kjøpe boken her til 73 kroner, boken er på engelsk, eller du kan kjøpe boken her til 89 kroner, boken er på engelsk.

(Prisene kan ha endret seg etter at jeg skrev dem ned her)

 

 

Image and video hosting by TinyPic

Syns du det er koselig å lese julebøker før jul?

Image and video hosting by TinyPic

 

 

Image and video hosting by TinyPic

 

Julebøker vi ønsker å lese i år

Vi elsker julefilmer, og for noen år tilbake fant vi noen julebøker, har ikke tenkt at det kunne vært noe, men etter å ha lest noen så har vi bare lyst til å lese flere og flere, egentlig lenge før det nærmer seg jul. Men vi får se...

 





Image and video hosting by TinyPic

 


Denne har vi på lydbok så den skal vi høre!

 


Om vi får hørt ferdig den første boken Mrs. Miracle, så skal vi høre denne etterpå om det blir tid. Har begge på lydbok.  Vi gleder oss til det nærmer seg advent!

 

 

Vi har begge lest The Twelve Days of Christmas fra denne forfatteren og den var virkelig alt en bok skal være, den var morsom, super koselig, spennende og utrolig lettlest, både jeg og søsteren min likte denne boken. Gleder meg til å lese enda en bok av denne forfatteren, håper boken er minst like bra som The Twelve Days of Christmas!

 

 

I denne boken skal det visst være tre julefortellinger, kan ikke huske jeg har fått med meg det, men det kan vel bli kjekt.

 

 

Har lest With Love at Christmas og Calling Mrs Christmas, begge er fra samme forfatter og jeg syns begge var veldig koselig så gleder meg til å lese denne boken, håper den er like kjekk!

 

 

Denne boken virket som den hadde en veldig koselig og romantisk handling. Gleder meg til å lese den!

 

 

Image and video hosting by TinyPic

Liker du å lese julebøker i juletiden?

Image and video hosting by TinyPic

 

 

Image and video hosting by TinyPic

 

 

Endless Summer

I denne boken er det to bøker, den første heter The Boys Next Door og den andre heter Endless Summer. Endless Summer er oppfølgeren til The Boys Next Door. Jeg kommer til å skrive om dem hver for seg for den ene boken likte jeg, mens den andre likte jeg absolutt ikke.

 

The Boys Next Door handler om Lori som gleder seg til sommeren, hun skal nemlig jobbe sammen med storebroren hennes og naboguttene. Lori har lenge vært forelsket i Sean, men hun har alltid vært en av "gutta" og blir ikke helt sett på som en jente, men dette skal hun endre denne sommeren. Adam som er lillebroren til Sean har lenge vært forelsket i Lori og prøver hardt denne sommeren til å få Lori til å velge han i steden for Sean.

 

Denne boken var veldig artig og ikke minst spennede, den var også morrsom og lettlest. Etter at jeg leste denne boken gledet jeg meg til å lese den neste, men det var en skuffelse. Det eneste jeg reagerte sterkt på var at Lori ikke kunne se forskjell på Sean og Adam, som bare er brødre. Og hun har vokst opp med dem. Selv er jeg enegget tvilling og alle som jeg kjenner har etterhvert kunnet se forskjell på meg og min søster. Jeg klarer ikke å tro at det går an at to brødre er så like at det ikke går an å se forskjell spesielt når du har vokst opp med dem.

 

Jeg gir denne boken terningkast 4.

 

Endless Summer handler om at Lori og Adam endelig har blitt sammen og dem koser seg så mye sammen at dem en dag glemmer helt å komme hjem, så foreldrene deres lar dem ikke være sammen lengre, faren til Lori mener at Adam ikke er bra for hun. Lori tror at det hjelper å date verre gutter enn Adam sånn at faren hennes innser at Adam ikke er så verst og sånn at hun får være sammen med Adam. Adam prøver veldig hardt å si unnskyld og å gjøre det opp igjen, men det er virkelig ikke enkelt.

 

Denne boken var så skuffende at om jeg hadde visst det hadde jeg ikke lest den. Jeg anbefaler den første boken, men ikke denne boken.  Lori prøver hele tiden å få faren sin til å endre mening om Adam på en helt utrolig teit måte. Jeg har skrevet litt om det på hva boken handlet om, jeg vil ikke skrive for mye om det i tilfelle noen vil lese den og da vil det kanskje ødelegge.

 

Jeg gir denne boken terningkast 2.

 

Endless Summer får en terninkast 3 om jeg skal gi hele boken terningkast.

 

Du kan få kjøpt denne boken her for 129 kr, boken er på engelsk.

 

Eller her for 83 kr, boken er på engelsk.

 

Her kan du kjøpe boken brukt for 33 kroner.

 

Husk at prisene kan ha endret seg etter at jeg skrev dem ned her.

 

Image and video hosting by TinyPic

Syns du størrelsen på boken gjør noe?

Image and video hosting by TinyPic

 

Image and video hosting by TinyPic

 

CeeCee Honeycutts reddende engler

Saving CeeCee Honeycutt skrevet av Beth Hoffman.


Boken handler om livet til tolv år gamle Cecelia Rose som må leve med en svært psykisk syk mor og en far som nesten ikke er hjemme. Hun er svært flau over oppførselen til moren og har det ikke bra på skolen, de andre barna er slemme med hun og hun har ingen venner. Den eneste vennen hun har er Fru Odell som er en gammel dame som bor i nabohuset. CeeCee er veldig glad i å lese bøker og gjør det bra på skolen. En dag blir moren hennes drept av en bil og hele verden forandrer seg for CeeCee. Hennes ukjente grandtante Tootie kommer for å ta CeeCee med til Savannah og passe godt på hun nå som moren er død.

 

Jeg syns ikke boken var noe spesiell, den var kjedelig og langsom, men ellers en fin historie. Jeg fikk låne denne boken av mamma, hun mente at det var en bok for meg, men jeg likte den ikke noe særlig. Det var merkelig å lese en bok på norsk, siden det er lenge siden jeg har gjort det, jeg pleier å lese bøker på engelsk. Det jeg la veldig merke til var alle feilene i denne boken, merkelige oversettelser og det manglet en bokstav her og der og sånne små feil. Dette må være den boken som har hatt mest feil som jeg har lest og det er skikkelig dårlig av dem som har oversatt den.

 

Jeg gir denne boken terningkast 3.

 

Du kan kjøpe boken her for 116 kroner på norsk eller her for 59 kroner på engelsk.

 

 

Image and video hosting by TinyPic

Har du lest denne boken?

Hva bok leser du for tiden?

Image and video hosting by TinyPic 

 

Image and video hosting by TinyPic

 

Instagram: RisRosOgKlaging

 

Speak

 

Speak skrevet av Laurie Halse Anderson

Melinda mister alle vennene hennes etter at hun ringer politiet på en fest og får dem til å komme ut til festen. Hun blir den mest upopulære på hele skolen ingen vil ha noe med henne å gjøre. Vennene hennes vil ikke engang vite hvorfor hun gjorde det og hva som skjedde. Melinda blir svært stille av seg og går inn i en depresjon. Hun sliter mye med skolen, karakterene bare synker mer og mer. Månedene går og ingenting forbedrer seg, vennene hennes vil fortsatt ikke ha noe med hun å gjøre. Den eneste som snakker med henne er den nye jenta på skolen.

Melinda greier til slutt å snakke om hva som skjedde på festen og alt forandrer seg.

 

En bok med et flott budskap, det er viktig å fortelle fæle ting som har skjedd med deg og ikke bare gå og holde på det selv, for det kan ødelegge deg. Boken får frem at ting blir bedre om du sier ifra til noen, og at det er viktig å gjøre det. Melinda brukte svært lang tid til å fortelle noen om hva som skjedde, og det er ikke alltid det beste å gjøre, selv om sånt kan være veldig vanskelig å snakke om.

Jeg syns boken manglet en del på slutten og boken var litt langsom og merkelig skrevet

derfor får denne boken kun terningkast 3

 

Boken kan du kjøpe her for 54 kroner, boken er på engelsk.

Eller her for 66 kroner, boken er på engelsk, eller her for 59 kroner, boken er på engelsk.

 (Prisene kan ha endret seg etter at jeg skrev dem ned her)

 

Image and video hosting by TinyPic

Hva bøker liker du å lese?

Image and video hosting by TinyPic

 

Image and video hosting by TinyPic

 

Daddy's Little Secret

Daddy's Little Secret av Tina Davis 



Boken handler om Tina Davis liv. Hun forteller hvordan oppveksten hennes var med en syk mamma og en pappa som hun ikke kan huske så mye av, det meste hun husker av pappaen sin er det mammaen hennes har fortelt hun. Det at moren er syk gjør at Tina og søsteren Lisa og broren Paul flytter en del, sover over hos morens venner eller noen moren har møtt på nettet og er blitt kjæreste med, men det er ikke lenge dem er der om gangen, det er alltid nye steder. Moren slår og sier stygge ting til ungene sine. Hun er spesielt stygg med Tina, og Tina får ofte vite at moren ikke er glad i henne. Når moren endelig finner enn mann som er snill mot Tina blir hun kjempe glad. Det ser ut som moren liker Charlie veldig godt og de blir boene der lenge. Charlie er ekstra snill mot Tina, hun skjønner ikke helt hvorfor, men er veldig glad for at noen endelig er glad i hun. Det tar ikke lang tid før Charlie begynner å missbruke hun seksuelt, han kommer med trusler om at visst hun forteller det til noen kommer han til å drepe hun. Tina tror så klart på han og er kjempe redd, hun er bare et barn. Charlie tar helt over livet til Tina og begynner å bestemme alt, hva hun skal gjøre, hva hun skal lage til middag osv.

Etter en del år med seksuel missbruk blir Tina gravid. Tina liker det absolutt ikke og skriver dette: I hated the thought of this child growing inside me...but at least I'd soon have somebody to love and, finally, somebody to love me back.

Hun får mange barn med Charlie, og etter årene som går blir det bare verre og verre. Charlie blir bare strengere og strengere. Heldigvis klarer Tina og finne en vei ut, til slutt.


 

Jeg syns denne boken er helt forferdelig. Alt det fæle som skjedde med Tina fikk meg virkelig til å innse at jeg ikke hadde så fæl oppvekst. Denne boken får deg virkelig til å tenke. Det er en helt utrolig god bok, men det er en del ting som går igjen og igjen og blir veldig irriterende til slutt. Boken har også en veldig forvirrende begynnelse, det blir skrevet en del frem og tilbake i tid og det er ikke alltid like enkelt å forstå. Jeg anbefaler alle å lese denne boken, rett og slett for å lære mer om hvordan det er å bli seksuelt missbrukt og hvordan du kan oppdage det og hjelpe dem som er blitt det, eller om du har mistanker om noen som blir det.


 

Jeg gir denne boken terningkast 6.

 

Du kan kjøpe boken her for 49 kr på engelsk, eller her for 69 kr, boken er på engelsk

 

Image and video hosting by TinyPic

Hva tenker du om bøker med et sterkt innhold?

Image and video hosting by TinyPic

 

Image and video hosting by TinyPic

 

Easy

Easy av Tammara Webber


Denne boken handler om Jacqueline sitt liv på College. Hun har vært sammen med kjæresten sin Kennedy i nesten tre år, men Kennedy mener at dem ikke lengre vil det samme og han har lyst på andre jenter. Han prøver å si det på en fin måte, men er det egentlig en fin måte å si det på?

Etter å ha skulket Økonomi klassen i to uker, fordi hun ikke vil se Kennedy, ligger Jacqueline langt bak og er i ferd med å stryke faget, hun gikk også glipp av midtsemester eksamen. For å få litt ekstra hjelp med å ta igjen det hun har gått glipp av og faktisk ikke stryke i faget får hun hjelp av klassens hjelpelærer, Landon. Hun begynner å flørte litt med Landon gjennom e-poster, men hun vet ikke hvordan han ser ut.

Hun begynner også å få interesse for Lucas. Etter at Lucas reddet hun fra et voldtektsforsøk har hun følt seg veldig tilknyttet til han.

Det er mye som skjer og lite som Jacqueline ser for seg skulle skje når hun dro på College.




Denne boken falt veldig i smak for min del, det var virkelig vanskelig å legge den vekk. Jeg fikk lyst til å lese mer og mer, men jeg hadde ikke lyst til å bli ferdig med den.

Dette var en super bok med en hel del spenning og den er veldig lett å leve seg inn i.

 

Det eneste jeg har å si som jeg ikke likte er at forfatteren har valgt å gå litt frem og tilbake i tid, for min del liker jeg det ikke. Det blir rotete og vanskelig å følge med, men ellers var det en lettlest bok som ikke tok så lang til å lese. Det var brukt noen ord jeg ikke helt visste hva betydde og som jeg ikke har kommet over før som jeg kan huske, men det gjorde ikke noe. Gikk nok ikke glipp av handlingen selv om jeg ikke forstod de ordene.

 

Jeg gir denne boken terningkast 5


 

Du kan kjøpe boken her for 61 kroner, boken er på engelsk.

Eller her for 77 kroner, boken er på engelsk.

Eller her for 262 kroner, boken er på norsk.

 

Image and video hosting by TinyPic

 Hva bøker liker du å lese?

Image and video hosting by TinyPic

 

Image and video hosting by TinyPic

 

Perfect Chemistry

Perfect Chemistry av Simone Elkeles.

 

Boken handler om tenåringene Brittany Ellis og Alex Fuentes sine forskjellige liv.

Brittany er en hvit jente som bor på nordsiden av byen. Hun har rike foreldre og bor i et stort hus. Moren forventer at hun skal være perfekt. Brittany prøver å leve opp til forventningene til moren, men finner ut at dette er veldig vanskelig. Hun er redd for å være seg selv.

Alex er meksikansk og bor på den fattige siden av byen, sørsiden. Han bor i et lite hus med moren hans og hans to små søsken. Han er medlem i en gjeng. Han blir sett på som en «Bad Boy». Han har mange rykter på seg, som at han har vært i fengsel og at han tar dop.

 

Brittany og Alex blir satt sammen i kjemi klassen som partnere. Dette blir ikke noen av dem glad for. Brittany er redd for Alex, han skremmer henne. Alex er frekk i klassen, Brittany er redd for at han skal ødelegge karakteren hun må få for å komme inn på den skolen hun vil inn på. Alex er smart, men han viser det ikke.

De blir nødt til å jobbe sammen om prosjektet. De begynner å finne ut mer om hverandre. Alex går med på et veddemål om å ha sex med Brittany før Thanksgiving. Brittany blir mer og mer betatt av Alex, når hun blir bedre kjent med han. Alex faller for Brittany og blir med på ting han ellers ikke ville ha gjort. Ingen liker at de er sammen, Colin er sjalu, vennene til Brittany mener at Alex er en person man skal holde seg unna. Vennene til Alex mener Brittany ikke er noe bra for han.

Brittany får oppleve hvordan Alex lever, hvordan det er på den fattige siden av byen. Alex får se en ikke så perfekt Brittany og får vite nye ting om hun som veldig få vet om.

 

 

 Min mening om boken:

Det er masse som skjer, noe som gjør boken kjekk å lese. Boken er spennende og bra skrevet, man lever seg lett inn i fortellingen. Det er både morsomme og triste ting. Vi får vite masse om personene, hva de tenker og føler. Jeg likte ikke så godt slutten på denne boken.

Det står en del spanske ord som jeg ikke forstår og det trekker en del ned. Jeg syns forfatteren burde ha skrevet ordene på engelsk helt nederst på siden eller bakerst i boken, så vi som ikke kan spansk kan forstå hva det er som blir sagt.

Dette er virkelig en bok jeg kommer til å lese flere ganger. Jeg mener denne boken kommer til å passe alle jenter. Det er en veldig rørende og fin historie.

 

Denne boken gir jeg terningkast 5

 

Om du er interresert i denne boken kan du kjøpe den her:

Biit/Amazon har dem boken på engelsk til 48 kroner.

Cdon har dem boken til 130 kroner, oversatt til norskCdon har også den engelske boken til 69 kroner.

Prisene kan ha endret seg etter at jeg skrev dem ned her.

 

 

Image and video hosting by TinyPic

Har du lest  denne boken?

Image and video hosting by TinyPic

 

Image and video hosting by TinyPic

 

Thirteen Reasons Why

 

Thirteen Reasons Why av Jay Asher


 

 

Denne boken handler om Hannah Baker som har tatt selvmord, før hun tok selvmord spilt hun inn 13 grunner for hvorfor hun gjorde det, på kassetter. Disse kassettene ble sendt til folkene som var eller hadde noe med disse 13 grunnene for hvorfor hun tok selvmord. 

Vi følger Clay Jensen som får kassettene på døren en dag og hele livet hans blir forandret. Han hører igjennom kassettene og mens han gjør dette følger vi han og hans tanker om hva han får høre.


 

Dette er en så utrolig spennende bok selv om det er om et veldig viktig og trist tema. Jeg syns at alle som har noe med et selvmord burde få vite det. Og dessverre er det ikke få heller.

Denne boken var veldig rørende, men også en tankevekker. For jeg tenker dette er virkelig lurt å få ut. Folk kan gjøre en liten ting som å bare fortelle en løgn eller utestenge en person, og det kan bety noe helt annet og mye mer for den personen det gjelder. Jeg anbefaler alle å lese denne boken. Den får deg til å tenke over ting du kanskje har sagt og gjort som ikke var så bra eller snilt, som også kan bli tatt feil av den personen du sa eller gjorde det til/med.

En virkelig sterk bok som faktisk er enkel og grei å lese.


 

Denne boken får terningkast 5

 

 

Du kan kjøpe boken her for 51 kr, boken er på engelsk

Eller her for 70 kr, boken er på engelsk

Eller her for 237 kr, boken er på norsk

 

(Prisene kan ha endret seg etter at jeg skrev dette)

 

Image and video hosting by TinyPic

Fikk du lyst til å lese denne boken?

Image and video hosting by TinyPic

 

 

Image and video hosting by TinyPic

 

Going too far

 

Going too far av Jennifer Echols


 

Denne boken handler om Meg som vil så fort vekk fra byen som mulig, hun skal snart få ønsket sitt oppfylt, men så skjer det noe veldig uventet. Meg klarer å bli forelsket i politimannen John som arresterer hun og tvinger hun til å jobbe sammen med han på nattskift, når hun egentlig skulle ha ferie og kose seg på stranden.

John er bestemt på å passe på at ingen ungdommer eller andre kommer seg opp på broen som er veldig farlig. Det er det som holder han igjen i byen. Han er en veldig ung politimann og vet hvordan ungdommer tenker, han vet også hvordan dem bør bli straffet. Men når han treffer Meg får det han virkelig til å tenke på andre ting.




Jeg syns denne boken begynte litt kjedelig og langsomt, men når den kom over det ble den bare bedre og bedre. Det var dessverre noe som ødela en del, men det ordnet seg. Det jeg syns var det beste med denne boken var at den hadde en stor overraskelse som ingen kunne ha tenkt seg til og det er bra! Dessverre var slutten veldig brå og jeg skulle ønske den sluttet på en annen måte eller at det fantes en bok til.


 

Denne boken får terningkast 5


 

Kan kjøpes her for 51 kr, boken er på engelsk

Eller her for 66 kr, boken er på engelsk

Eller her for 79 kr, boken er på engelsk

 

Image and video hosting by TinyPic

Tror du dette er en bok for deg?

Image and video hosting by TinyPic

 

Image and video hosting by TinyPic

 

Hate List

 

Hate List av Jennifer Brown


Boken handler om Valerie Leftman sitt liv etter skoleskytingen som skjedde på skolen hennes, vi får også noen innblikk fra før skytingen. Kjæresten til Valerie, Nick begynner en dag å skyte folk på skolen, han går etter en liste han og Valerie kalte «Hate List». Valerie er en av skolens mange mobbeofrer, så en dag begynner hun å skrive ned navnene på dem som er slemme med hun eller som hun bare ikke liker, hun deler dette med Nick og dem begge skriver ned navn i boken.


Valerie får et like stort sjokk som alle andre den dagen Nick tar frem et våpen og begynner å skyte folk, hun hadde ingen anelse om det. Etter skytingen blir hun holdt skyldig siden hun var kjæresten til Nick og det var i hennes bok navnene på ofrene stod. Fem måneder senere, må Valerie konfrontere skolen med ett nytt skoleår foran seg. 

Det er en veldig sterk historie. Jeg likte godt denne boken, den er bra skrevet og følelser kommer sterkt frem. Det er en flott historie og man føler virkelig noe når man leser denne boken. Jeg kunne godt ha tenkt meg å ha lest den igjen. Det er en ganske stor bok på over 400 sider, men det gikk veldig for å lese denne boken, jeg ble virkelig slukt inn i boken og ville bare lese mer og mer. Boken har en åpen slutt, noe jeg ikke er så glad i, men det passer bra til denne boken. 

Denne boken får terningkast 5.

Her kan du kjøpe boken til 48 kroner, boken er på engelsk

Du kan også kjøpe boken her til 69 kroner, boken er på engelsk.



Image and video hosting by TinyPic

Høres dette ut som en bok for deg?

Image and video hosting by TinyPic

 

Image and video hosting by TinyPic

 

Boys Don't Cry

 

Boys Don't Cry av Malorie Blackman


 
Dante venter på eksamenspapirene når ex kjæresten Melanie kommer på besøk, etter å ha vært vekke i et og et halvt år. Hun har med seg en baby, Emma. Melanie lurer Dante med på å passe Emma mens hun skal kjøpe noen baby ting til Emma, men hun kommer ikke tilbake. Hun ringer til Dante og forklarer at han må ta seg av Emma og forklarer at det er han som er faren hennes. Dante klarer ikke å innse hva som har skjedd og nekter å tro at Melanie ikke kommer og henter Emma. Men når Melanie ikke dukker opp må Dante bare gjøre det beste ut av situasjonen. Etter å ha fortalt det til pappaen sin blir det vanskeligere, for han er veldig skuffet. Det er mye som skjer og ikke bare med Dante, men med broren hans Adam.


Dette er en skikkelig bra bok, forfatteren får frem så mye på en utrolig bra måte. Jeg syns begynnelsen var litt kjedelig, men så ble boken bare bedre og bedre! Det er en utrolig fin historie, og det er ikke ofte du kan lese om hvordan alenepappaer tenker og har det. Det er alt ifra enkelt for Dante og det får forfatteren fram på en bra måte.


Jeg gir denne boken terningkast 5!


Du får kjøpt boken her for 47 kr, boken er på engelsk.

Eller du kan kjøpe boken her for  69 kr, boken er fortsatt på engelsk. 

Vær oppmerksom på at prisene kan ha endret seg etter jeg skrev dette innlegget.


 Image and video hosting by TinyPic

Tror du dette er en bok for deg? Hva bok leser du fortiden?

Image and video hosting by TinyPic

 

Image and video hosting by TinyPic

 

hits